İmplant acıtır mı? Bu soru, implant tedavisi düşünen birçok kişinin merak ettiği konuların başında gelir. İmplant uygulaması sırasında hissedilen acı, genellikle lokal anestezi ile minimal düzeyde tutulur. Operasyon esnasında hastalar genellikle ağrı hissetmezler, ancak işlem sonrası hafif bir rahatsızlık ve şişlik olabilir. Bu rahatsızlık, genellikle birkaç gün içinde geçer ve ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir. İmplant işlemi, modern teknikler sayesinde oldukça konforlu hale getirilmiştir.
İmplant acıtır mı sorusu, aslında kişinin ağrı eşiğine ve iyileşme sürecine bağlı olarak değişebilir. İmplant yerleştirildikten sonra, iyileşme süreci boyunca hafif ağrılar yaşanabilir. Ancak bu ağrılar genellikle kısa süreli ve kontrol edilebilir düzeydedir. Uzman diş hekimleri, implant işlemi sonrası hastalarına uygun ilaçlar ve bakım talimatları vererek bu sürecin en rahat şekilde geçmesini sağlar. Genel olarak implant tedavisi sonrası ağrı seviyesi birçok hastada oldukça düşük olur ve beklenenden çok daha konforlu bir süreç yaşanır.
İmplant tedavisi esnasında hastaya lokal anestezi uygulandığından dolayı implant acıtır mı sorusuna rahatlıkla hayır cevabını verebiliriz. İmplant, yaygın kanının aksine ağrılı bir işlem değildir.
Eğer implant yaptırmak istiyor ve implant acıtır mı diye endişe duyuyorsanız boşuna endişelenmemeniz gerektiğini belirtmek isteriz.
İmplant Diş Tedavisi Nasıl Gerçekleşir?
- İmplant tedavisi birkaç aşamadan meydana gelen ve 3-4 ayı bulabilen bir tedavi sürecini kapsar. Tedavi uzun süreli olabilse de sonucu uzun ömürlü, estetik görünümlü dişler olacağından dolayı bu süreye tamamen değecek olan bir süreçtir.
- İmplant tedavisi için önce uzman diş hekiminden randevu almalısınız. Randevu aşamasında diş hekiminiz, sizi muayene edecektir. Ağzınızın yapısına, alt ve üst çenenize ve eksik dişinizin ölçüsüne bakar. Sonrasında bir tedavi planı oluşturur.
- İkinci aşamada diş hekimi, plana göre implantı yerleştirmeye başlar. Öncelikle eksik dişin yerine implant yuvası oluşturur ve implantı ona uygun olarak yerleştirir. İmplantın diğer dişlere ve ağza uyumunun hızlanması sağlanır.
- Sonraki aşama iyileşme aşamasıdır. Bu aşama 2 ay ile 4 ay arasında sürebilir. Bu aşamada diş hekiminiz uygun görürse size geçici protez yapabilir.
- İmplant tam olarak yerleştirildikten sonra implanta ve çene yapısına uygun olarak köprü, kron veya tam protez uygulanabilir.
İmplant Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
İmplant tedavisinin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Kayıp dişiniz yeniden işlevsellik kazanır. İmplant sayesinde doğal dişinize kavuşmuş gibi olursunuz.
- Ömür boyunca kullanabilirsiniz. Ancak implant tedavisini yaptırdığınız diş hekiminin de önemi büyüktür. Uzman diş hekiminden tedavi olursanız implantı dişinizi ömür boyunca kullanabilirsiniz.
- Yemek yeme fonksiyonlarınız gelişir. Eksik dişiniz yüzünden çiğnemede yaşadığınız problemler gider ve rahatlıkla beslenebilirsiniz.
- Estetik görünüm elde edersiniz. Tamamen doğal ve sağlıklı görünümü olan implant dişleriniz sayesinde etkileyici gülüşlere sahip olursunuz. Özgüveniniz yükselir.
- Sağlam diş kökleriniz olur. İmplantlar, vidalarla diş köklerinize bağlanarak yerleştirilir. İmplant sayesinde sağlam diş köklerine sahip olabilirsiniz.
- Konuşma fonksiyonlarınız düzelir. Eksik dişinizden kaynaklı bazı harfleri tam olarak çıkaramıyor olabilirsiniz. Dişinizin yeri tamamlandığında daha akıcı ve net konuşabilirsiniz. İmplant diş diksiyonunuzun düzelmesinde oldukça etkilidir.
Herkes İmplant Tedavisi Görebilir Mi?
Yeterli kemik sayısına ve sağlıklı diş etlerine sahip olan herkes implant tedavisi görebilir. Tedavi sonrasında ağız sağlığı korunmaya devam etmelidir. Tütün kullanımı ve çok sıcak ile çok soğuk içecekler tüketilmemelidir.
İmplant tedavisinin size uygun olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız diş hekiminize başvurabilirsiniz.