İmplant ne demek? Sorusu son zamanlarda implant tedavisinin de yaygınlaşmasıyla merak konusu haline geldi.
Bu yazımızda sizler için implant tedavisine yönelik bilmeniz gerekenleri derledik.
Diş kaybı söz konusu olduğunda, gerçek dişin yerine, yeniden işlevsellik kazanması amacıyla yapılan tedavi implant tedavisidir.
İmplant, aslında çene kemiğinin içerisinde yerleştirilen titanyum vidalardır. Bu sebeple başka dişlere veya ağza zarar vermeden başarıyla yeni diş görevi görebilir.
İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır?
İmplant tedavisi görmek istiyorsanız ilk olarak diş hekiminizden randevu almanız gerekir. Randevunuz esnasında diş hekiminiz sizi muayene eder.
Muayene esnasında ağız yapınızı, diş şeklinizi, eksik dişinizin sayısını ve durumunu tespit eder. Bundan sonraki aşama ise ihtiyacınıza uygun implant tedavisini belirlemektir.
Tedavi, cerrahi bir operasyon sürecidir. Çene kemiğine yapıldığından dolayı diş hekiminiz ona yönelik uygun pozisyonda, uzunlukta ve çapta yuvalar açar. Açtığı yuvaya implantı yerleştirir.
Acısız ve çok uzun sürmeyen bir işlemdir. Tedavi sonrasında eksik dişinizin yeniden işlevsellik kazandığına şahit olacaksınız.
İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?
İmplant, çok uzun sürmeyen bir tedavidir. Kendinden eriyebilen dikişler sayesinde tedavi süreci bir günde de tamamlanabilir. Bu tedavinin birkaç aşaması olduğunu belirtmek isteriz.
İmplantın yerine yerleştirilmesi işlemi bittikten sonra diş kemiklerinize kaynama süreci vardır. Tedavi anı kısa olsa da kemiğe kaynama süresi 3 ile 6 aylık bir zaman dilimi aralığında gerçekleşir.
Cerrahi bir operasyon olması sizi korkutmasın. İmplant tedavisi öncesinde diş hekiminiz size lokal anestezi yapar. Böylece hiçbir şekilde ağrı veya sızı hissetmezsiniz. Tedavinin uygulandığı bölge tamamen uyuşur. Uyuşma hissi 3-4 saat sonra gider.
Bu süreci diş hekiminizin vereceği ağrı kesici sayesinde kısa sürece rahatlıkla atlatabileceksiniz.
İmplant Tedavisi Sonrası Ne Yapmak Gerekir?
İmplant tedavisinden sonra eski dişinize yeniden kavuşmuş olacaksınız. Ancak elbette ki tedavi sonrasında sorumluluklarınız bitmiyor. Ağız ve diş sağlığınızı korumanız için diş bakımınızı aksatmamalısınız.
• Günde en az iki defa dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmemelisiniz. Diş ipi ve gargara kullanmanız bakımınızı destekleyerek daha sağlıklı dişlere sahip olmanızı sağlar.
• Çay, kahve, tütün kullanımından kaçınmalısınız. Bu maddeleri kullanmanız dişlerinize zarar verir.
• Bir sorun görünmüyorsa bile her 6 ayda bir diş hekiminize kontrole gitmelisiniz.
Böylelikle ilerleyen süreçlerde oluşabilecek sorunları minimuma indirgemiş olursunuz.
İmplant Ne Demek? Başlıklı makalemizden memnun kaldıysanız İmplant Acıtır Mı? Ağrılı Bir İşlem Midir? Yazımıza da mutlaka göz atabilirsiniz.