fbpx

Sararan Protez Dişler Nasıl Beyazlatılır?

Sararan Protez Dişler Nasıl Beyazlatılır?

Protez diş bakımı da en az ağız ve diş bakımı kadar önemlidir. Bakımının aksatılması durumunda bakteri oluşumu meydana gelebilir. Bu durum protezin sararmasına sebep olur.

Sararan protez dişler nasıl beyazlatılır? Sorusuna cevap verdiğimiz bu makalemizde faydasını görebileceğiniz birçok bilgiyi derledik.

Diş Protez Temizliği İçin Önemli Tavsiyeler

  • Hareketli protez kullanan hastaların yemeklerden sonra protezi çıkarıp iyice fırçalanması gerekir. Bunun için özel imal edilen protez fırçaları, protez diş macunu ve protez sıvıları kullanılmalıdır. Aynı zamanda protez çıkarıldıktan sonra temiz suda bekletilmelidir.
  • Sabit protez kullanan hastalar, günde en az iki defa dişlerini ve protezlerini fırçalaması gerekir. Sabit protez temizliğinde diş ipi kullanımı son derece önemlidir. Diş fırçasının ulaşamadığı yemek artıkları ve kirler diş ipi sayesinde giderilebilir. Sabit protezin bakımının aksatılması durumunda ağız kokusu ve diş eti problemleri gibi sorunlar meydana gelebilir.
  • Her gün düzenli olarak protez temizliği yapılmalıdır.
  • Protezin yapısına zarar verecek deterjan, çamaşır suyu gibi kimyasal maddelerden uzak durulmalıdır. Sabunlu su veya protez için özel üretilen ürünler tercih edilmelidir.
  • Hareketli protezler, haftada iki defa protez temizleme tabletinde geceden sabaha kadar bekletilmelidir.
  • Protez takılmadığı zamanlarda kurumamalıdır. Bu sebeple kullanılmadığı zamanlarda temiz su içerisinde bekletilmelidir.
  • Protez kullanan hastaların düzenli olarak her 6 ayda bir diş hekimi kontrolüne gitmeleri gerekmektedir.

Bütün bu tavsiyelere uyulması durumunda protezin bakımı aksatılmamış olacağından dolayı herhangi bir zararı olmaz. Protezin kullanımı uzun ömürlü olur ve ağız sağlığına olumsuz bir etkisi olmaz.

Protez Diş Kokusu Nasıl Giderilir?

Protez dişler, gün içerisinde gıda artıklarına maruz kalmaktadır. Bu atıklar temizlenmediği takdirde bakteri oluşumu gerçekleşebilir. Protezin üzerinde bakterilerin çoğalması rahatsız edici kokulara sebep olur.

Protez bakımı ve temizliği aksatıldığı zaman koku oluşur. Bu sebeple protezin bakımı günlük olarak düzenli ve protez bakımına uygun şekilde yapılmalıdır. Bakımının düzenli yapılması hem sararma oluşumunun hem de koku oluşumunun önüne geçer.

Sararan protez dişler ise karbonat veya protez için özel imal edilen macunların kullanımı ile giderilebilir. Sararma oluşumunu engellemek için en başından gerekli bakımı titizlikle yapmak gerekir.

Benzer Yazılar